TOG waarde schema indicatie voor slaapzakken

Wat moet een baby aan in bed en wat is TOG waarde?

Hoe warm kind aankleden in bed?
Een ideale kamertemperatuur voor een slapende baby is 16 tot 20 graden Celsius. Je baby mag dan slapen in slaapkleding met een dekentje of slaapzakje. Slaapkleding is fijn zittende kleding. Dat hoeft niet perse een pyjama te zijn.

Wat is een goede TOG waarde?
TOG staat voor Thermal Overall Grade, een aanduiding voor warmteweerstand en isolatiewaarde van babytextiel. Veilige TOG-waarden voor een baby, liggen tussen 0 en 4.0. De ideale babykamertemperatuur ligt tussen de 16-18 graden. Het advies luidt om je baby niet warmer toe te dekken dan een totale TOG-waarde van 4.0.

Welke TOG waarde in winter?
Koud seizoen: TOG 2.5 tot max. 4.0* bij een kamertemperatuur van 15º<18º Warm seizoen: totale TOG 2.0 bij een kamertemperatuur van 18º<22º

Hoeveel TOG slaapkamer 20 graden?

Kamertemperatuur / Totale maximale TOG waarde

16-19 °C à houd een TOG waarde aan van ongeveer 2.5. De richtlijn hiervoor is een luier, romper, slaapzak of deken. 20-22 °C à houd een TOG waarde aan van ongeveer 2.0. De richtlijn hiervoor is een luier, romper/laken en slaapzak of deken.

Hoeveel TOG slapen?
Houd een maximum aan van 4.0 TOG om je baby veilig en comfortabel te laten slapen bij een kamertemperatuur van 16-18 °C. Behalve de omgevingstemperatuur is ook de luchtvochtigheid belangrijk.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.